Oprema in orodje za avtomehanike

Oprema in orodje za avtomehanike

Košarica
Košarica:
0,00 € (0)
Košarica
0

Košarica je prazna

Marina program

MERBENIT MB55 univerzalno lepilo in tesnilo za navtiko

Merbenit MB55 je enokomponentna, elastična lepilna masa brez topil, posebej izdelana za lepljenje oblog iz tikovine v navtiki in proizvodnji plovil.

Preberite več

MERBENIT MB55 Švicarskega poizvajalca MERZ je univerzalno lepilo in tesnilo za uporabo v navtiki. Masa je dobavljiva v beli, sivi in črni barvi, je UV obstojna in ne porumeni, zato je primeren za notranjo in zunanjo uporabo. Zaradi teh lastnosti in dobrega oprijema na gelcoat in ostale materiale, ki se pojavljajo v navtiki, je nekakšno »super večnamensko lepilo za navtiko«. Uporabljamo ga za različna tesnenja spojev, tesnenje zaključne fuge pri teakovih oblogah, z ali tudi brez primerja za teak HG92 je odlično lepilo za teakove obloge. Odlična rešitev pri montaži notranje opreme v plovilih, zaradi UV obstojnosti seveda tudi za zunanjo montažo in spoje, ki so izpostavljeni UV žarkom, vplivu morja in vremenskim vplivom.

Osnova: Enokomponentni MS Polimer, utrjuje se z zračno vlago.
Barva: Črna, bela, siva
Specifična teža: 1,52 g/cm3
Viskoznost: Pastasta, tiksotropična
Suha na dotik: 5–30 minut
Utrjevanje po 24 urah: 2,5 mm (pri 23 °C in 50 % vlagi)
Trdota °ShA: 55
Raztezek do pretrganja: 400 %
Natezna trdnost: 2,3 N/mm2
Modul elastičnosti pri 100 %: 1,1 N/mm2
Značilnosti: Elastična, zelo dobro odporna na vlago (sladka in morska voda), vremenske vplive in temperature od -40 °C do +90 °C (kratkotrajno do +200 °C).
Temperatura pri nanašanju: +5 °C do +35 °C
Priprava površine: Površine morajo biti čiste, suhe in razmaščene. MB55 ima dober oprijem na večino podlag brez uporabe primerja. Pri aplikaciji lepljenja teaka uporabite primer Korabond HG92. Na poroznih površinah je obvezna uporaba primerja, za doseganje oprijema na nizkoenergetskih površinah so na razpolago različni primerji.
Utrjevanje: Nanesite MB55 na podlago in ga enakomerno po celi površini razmažite z zobato lopatico 5 x 5 mm. Letvice položite na lepilo pred iztekom odprtega časa in jih rahlo potolcite. Začetna lepljivost je ustvarjena po približno 8 urah (do takrat je eventualno potrebna mehanična pritrditev). Hitrost strjevanja se bo bistveno izboljšala z nanašanjem vode na površino – z ročnim pršilcem.
Skladiščenje: Ne skladiščiti pod +5 °C ali nad +25 °C. Masa, v originalno zaprti embalaži, je uporabna do 9 mesecev.
Čiščenje: Za čiščenje uporabite izopropanol čistilo takoj po končani uporabi. Utrjena masa je odstranljiva le mehansko.
Pakiranje: 290 ml kartuša, 600 ml črevo, 180 l sod

Prijavite se na naše e-novice

Prijavite se na e-pošto, da boste pravočasno obveščeni o najnovejših trendih, novih prihodih in ekskluzivnih ponudbah.

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje KOOP Trgovina d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja. Odjava ali izbris podatkov je možno prek e-maila info@koop.si

Potrebujete pomoč pri naročilu?

Kontaktirajte nas preko telefona ali pa izpolnite kontaktni obrazec in z veseljem vam bomo svetovali.

Copyright © 2019 - 2023 KOOP Trgovina d.o.o., Vse pravice pridržane.